Avslutad – Åmells Möbler firar 75 år med en tävling!

Tävlingen är avslutad. Grattis till vinnarna!

Åmells Möbler härstammar från Julita gård. På Julita fanns Henning Forsman som på slutet av 1800-talet tillverkade möblerna i gustaviansk 1700-tals stil. Hennings söner startade på 1930-talet en möbelindustri i Katrineholm.

I mitten av 40-talet köptes snickeriet av möbelgrossisten kapten Åmell och fabriken i Gnesta byggdes. Invigningen av fabriken skedde i april 1946.

Sedan 1946 har Åmells Möblers fabrik fortsatt tillverkningen av klassiska stilmöbler i Rokoko och Gustaviansk stil med 1700-talets formspråk. I början mest betsade/bonade möbler med intarsiainläggningar och numera mestadels målade eller laseringsmålade möbler.

Då läget är som det är med pandemi passar det inte att ha ett jubileum med många besökare så har vi valt att uppmärksamma våra första 75 år med en tävling där man har möjlighet att vinna en spegellampett med handskuret ornament i valfri färg i vårt färgsortiment. Det kommer finnas möjlighet för 2 vinnare att få varsin spegellampett. Speglarna kommer tillverkas och målas i önskad färg efter tävlingen är avslutad.

Tävlingen kommer hålla på under april och vinnarna kontaktas via mail efter avslutad tävling.

Gilla gärna vår Facebook/Instagram och anmäl er till vårt nyhetsbrev.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *