Vi söker möbelmålare / laseringsmålare / lackerare

Vi söker dig som vill arbeta med ytbehandling av nytillverkade möbler i gammal stil. Arbetet innebär sprutmålning av möbler, handmålning med lasyrolja, lackning och slipning.

Det är ett varierande arbete då det är många olika moment på varje möbel och då vi arbetar med olika möbler vartefter kunder bestämmer modell och färgsättning.

Då vi är ett litet snickeri behöver den vi söker vara lättlärd och kunna arbeta självständigt med alla tänkbara arbetsuppgifter inom företaget. Även andra uppgifter kan förekomma såsom snickeri, montering, bildhuggeri, underhåll mm.

Vi arbetar med kundorderstyrd tillverkning så det förekommer ofta speciallösningar. Arbetet sker efter skriftliga arbetsordrar och muntligt och innefattar även kundkontakt, därför är det viktigt att du kan svenska språket flytande i tal och skrift.

Skicka din ansökan och CV via mail till work@amells.se
Ta gärna och kolla runt på vår hemsida för att få en uppfattning om de möbler vi tillverkar.

Åmells Möbler – 75 år med möbeltillverkning i Gnesta

Åmells Möbler härstammar från Julita gård. På Julita fanns Henning Forsman som på slutet av 1800-talet tillverkade möblerna i gustaviansk 1700-tals stil. Hennings söner startade på 1930-talet en möbelindustri i Katrineholm.

I mitten av 40-talet köptes snickeriet av möbelgrossisten kapten Åmell och fabriken i Gnesta byggdes. Invigningen av fabriken skedde i april 1946.

Sedan 1946 har Åmells Möblers fabrik fortsatt tillverkningen av klassiska stilmöbler i Rokoko och Gustaviansk stil med 1700-talets formspråk. I början mest betsade/bonade möbler med intarsiainläggningar och numera mestadels målade eller laseringsmålade möbler.

Nya bilder på skåp, skänkar, bokhyllor, byråer, TV-bänkar, sekretärer mm

Vi har bytt ut bilderna på skåp, skänkar, bokhyllor mm här på hemsidan och gjort dessa i samma storlek. Vi har även flyttat ut byråerna och sekretärerna till egna sidor så att det är lättare att hitta rätt möbel.  Framförallt är alla miniatyrbilder numera i samma storlek så att översiktssidorna ser bättre ut. Vi har även under alla miniatyrer lagt in mått på möblerna.

Vi har tidigare bytt ut bilderna på våra bord och kommer vartefter att byta ut bilderna på de andra möblerna.

Nya bilder på bord

Vi har bytt ut bilderna på bord här på hemsidan och gjort dessa i samma storlek. Framförallt är alla miniatyrbilder numera i samma storlek så att översiktssidan ser bättre ut. Vi har även under alla miniatyrer lagt in mått på borden. Både mått i grundutförande och längderna med maximalt antal iläggsskivor.

Vi kommer vartefter att även byta ut bilderna under skåp, skänkar mm.

Ny stolsmodell i sortimentet.

Vi har nu stol Leksand även som karmstol. Karmarna på denna modellen är i höjd så den kan skjutas in under bordens sarg. Den första på bilden är till vår utställning och är laseringsmålad i vår antikvita färg nr 1 och klädd med Berghems tyg Trend Prick.