Nyhet! Skåphurts till skrivbord Karl/Gustav

Nu har vi tagit fram en skåphurts till skrivborden Karl & Gustav.

Den har en dörr och 1 hyllplan och stolpar som man sätter där benen till skrivbordet sitter.
Hurtsen kan beställas som höger eller vänster modell och finns även med lådor istället för dörr.

Klicka på bilden för att komma till produktsidan!

Åmells Möbler – 75 år med möbeltillverkning i Gnesta

Åmells Möbler härstammar från Julita gård. På Julita fanns Henning Forsman som på slutet av 1800-talet tillverkade möblerna i gustaviansk 1700-tals stil. Hennings söner startade på 1930-talet en möbelindustri i Katrineholm.

I mitten av 40-talet köptes snickeriet av möbelgrossisten kapten Åmell och fabriken i Gnesta byggdes. Invigningen av fabriken skedde i april 1946.

Sedan 1946 har Åmells Möblers fabrik fortsatt tillverkningen av klassiska stilmöbler i Rokoko och Gustaviansk stil med 1700-talets formspråk. I början mest betsade/bonade möbler med intarsiainläggningar och numera mestadels målade eller laseringsmålade möbler.

Nya bilder på skåp, skänkar, bokhyllor, byråer, TV-bänkar, sekretärer mm

Vi har bytt ut bilderna på skåp, skänkar, bokhyllor mm här på hemsidan och gjort dessa i samma storlek. Vi har även flyttat ut byråerna och sekretärerna till egna sidor så att det är lättare att hitta rätt möbel.  Framförallt är alla miniatyrbilder numera i samma storlek så att översiktssidorna ser bättre ut. Vi har även under alla miniatyrer lagt in mått på möblerna.

Vi har tidigare bytt ut bilderna på våra bord och kommer vartefter att byta ut bilderna på de andra möblerna.

Nya bilder på bord

Vi har bytt ut bilderna på bord här på hemsidan och gjort dessa i samma storlek. Framförallt är alla miniatyrbilder numera i samma storlek så att översiktssidan ser bättre ut. Vi har även under alla miniatyrer lagt in mått på borden. Både mått i grundutförande och längderna med maximalt antal iläggsskivor.

Vi kommer vartefter att även byta ut bilderna under skåp, skänkar mm.

Ny stolsmodell i sortimentet.

Vi har nu stol Leksand även som karmstol. Karmarna på denna modellen är i höjd så den kan skjutas in under bordens sarg. Den första på bilden är till vår utställning och är laseringsmålad i vår antikvita färg nr 1 och klädd med Berghems tyg Trend Prick.